Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскуна зобов`язали провести ще одну експертизу "таращанського тіла"

Четвер, 10 квітня 2003, 11:48
Слідча комісія парламенту зі справи Гонгадзе просить провести ще одну експертизу "таращанського тіла". Про це ідеться у листі голови комісії Григорія Омельченка до генпрокурора Святослава Піскуна.

Омельченко зазначає, що експертиза у Швейцарії, проведена за участі французького експерта Жана Револі, є "неповною".

При проведенні експертизи він "відмовився" досліджувати волосся і леза бритви, які, за твердженням Лесі Гонгадзе, належали її сину, каже Омельченко.

Револі мотивував своє рішення тим, що "ніякий науковий аналіз не дає підстав для проведення аналізу волосся, що належить особі для її ідентифікації, якщо є біологічний матеріал матері зниклої особи". Швейцарська експертиза показала ймовірність 99,991% того, що "таращанське тіло" належало сину Лесі Гонгадзе.

На думку комісії, відмова експерта є "необґрунтованою".

Тому комісія ухвалила рішення "зобов’язати" Генеральну прокуратуру призначити додаткову судово-медичну (генотипоскопічну) експертизу останків "таращанського тіла". При цьому повинні бути досліджені волосся і лезо, надані Лесею Гонгадзе.

Ще одним рішенням комісія Омельченка ухвалила "доручити" Генеральній прокуратурі встановити особу, фраґменти тіла якої були досліджені у ФРН в лабораторії "Генедіа". Експертиза решток тіла, які експерт Воротинцев передав друзям Георгія як рештки журналіста, такими не виявилися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування