Шредер відніс членство України в ЄС до абстрактного майбутнього

Четвер, 10 квітня 2003, 17:33
Німецький канцлер Герхард Шредер не обіцяв Україні асоційоване членство в ЄС, а лише заявляв, що для України повинна існувати така можливість у майбутньому. На сайті посольства ФРН вміщено більш точний переклад виступу глави уряду Німеччини на прес-конференції після зустрічі з Віктором Януковичем.

Шредер заявив, що Німеччина "повністю підтримує" наближення України до ЄС і це відповідає німецьким інтересам.

За словами Шредера, "процес наближення" буде здійснюватися через інструменти "нових моделей партнерства". (Як відомо, Єврокомісія пропонує надати Україні статус "сусіда ЄС" без перспективи набуття членства у найближчому майбутньому.)

"Однак для України через не надто довгий проміжок часу повинна існувати також можливість асоціювання", - так звучить ключова фраза у його виступі стосовно перспектив членства України в Євросоюзі.

Напередодні через інформагентство була поширена інша цитата Шредера: "Ми будемо підтримувати набуття асоційованого членства [України] в ЄС".

На тій же прес-конференції канцлер повідомив, що бажання України щодо вступу до СОТ "підтримується Німеччиною".

Шредер охарактеризував політичні відносини між Україною та Німеччиною як "хороші". "Ми з великою повагою взяли до відома, що у парламенті, як і у суспільстві започатковано процеси реформування, які ми обоє в однаковій мірі вважаємо необхідними. Вони вже приносять перші успіхи. Це підкріплюється вражаючими цифрами росту української економіки", - сказав Шредер.

Читайте також:

ШРЕДЕР ДАРУЄ УКРАЇНІ НАДІЮ НА ЧЛЕНСТВО В ЄС?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News