Піскун просто так Тимошенко не відпустить

П'ятниця, 11 квітня 2003, 12:36
Генеральна прокуратура України готує клопотання для подання у Верховний суд про скасування рішень щодо припинення кримінальної справи стосовно народного депутата Юлії Тимошенко та її чоловіка Олександра Тимошенка.

Клопотання буде готове орієнтовно у понеділок, повідомив заступник генерального прокурора України Віктор Кудрявцев.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, на думку Кудрявцева, рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області й Апеляційного суду Київської області щодо постанов про порушення кримінальних справ стосовно Юлії та Олександра Тимошенків є "необґрунтованими і суперечать чинному законодавству".

Кудрявцев зазначив, що рішенням Конституційного суду України чітко регламентовані межі оскарження постанов про порушення кримінальних справ, і ці межі полягають тільки у встановленні мотивів й підстав для порушення кримінальних справ. Це означає, що "жодної оцінки доказової бази щодо вини осіб на стадії перегляду присудів не повинно виноситися", - відзначив заступник генпрокурора.

Суди ж, відзначив він, оцінили надані Генпрокуратурою матеріали саме як доказову базу, чого не повинні були робити - і, таким чином, вишли за межі рішення Конституційного суду. Тоді як Генеральна прокуратура України подала – у повній відповідності до кримінально-процесуального законодавства – матеріали, які є мотивом, і які вказують тільки на наявність ознак злочину: повідомлення державних органів, акти ревізій, повідомлення преси, сказав він.

Разом з тим, зі слів Кудрявцева те, "що стосується постанов про залучення Юлії Тимошенко в якості обвинуваченої, то у цій частині рішення слідчих органів судами визнані обґрунтованими й законними".

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва у середу ухвалив рішення, яким визнано незаконним і відмінено рішення про порушення кримінальної справи стосовно лідера Блоку Юлії Тимошенко і її чоловіка Олександра Тимошенка, а провадження по всіх кримінальним справам закрите.

Таким чином, суд не задовольнив апеляцію Генеральної прокуратури на постанову Києво-Святошинського районного суду Київської області, який відмінив постанови про порушення кримінальної справи стосовно Юлії та Олександра Тимошенків.

Це стосується обвинувачень у контрабанді валюти Юлією та Олександром Тимошенками, обвинувачень у контрабанді газу, підробці документів і посадовій фальсифікації, у дачі хабара Павлу Лазаренку, а також обвинувачень стосовно розкрадання державного майна в особливо великих розмірах.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Тимошенко закрила частину кримінальних справ. Решта її не цікавлять

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...