США пообіцяли, що розслідують загибель Тараса Процюка

П'ятниця, 11 квітня 2003, 17:21
Посол США в Україні Карлос Паскуаль заявляє, що центральне командування американських збройних сил в Іраку пообіцяло йому провести розслідування за фактом "нещасного випадку" з українським репортером Тарасом Процюком, однак це розслідування поки не розпочате.

Про це посол заявив у п'ятницю після зустрічі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем.

Зі слів Паскуаля, телеоператор інформаційного агентства Reuters Процюк став "черговою жертвою трагедії", оскільки американські військові стверджують, що були обстріляні з боку готелю "Палестина", в якому знаходилися зарубіжні журналісти.

Паскуаль зазначив, що центральне командування американських військ в Іраку пообіцяло йому, що буде проведено розслідування за фактом "цього нещасного випадку", однак це розслідування досі не почалося. На думку американського посла, Процюк був хороброю людиною, і віддав своє життя за те, "щоб люди краще зрозуміли, що таке війна".

Телеоператор агентства Reuters, українець Процюк загинув у вівторок у Багдаді внаслідок обстрілу американським танком офісу в готелі "Палестина", де працювали журналісти. Йому було 35 років. У журналіста залишилися дружина і 8-річний син. Процюк буде похований у неділю на Байковому кладовищі у Києві.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У Багдаді загинув український журналіст

Микола Вересень: "Тарас зробив найкращу кар'єру серед українських журналістів"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News