Кучма йде до парламенту одержати нову пару взуття

Субота, 12 квітня 2003, 16:47
У вівторок, 15 квітня, президент Леонід Кучма виступить у парламенті зі щорічним посланням до народних депутатів, повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Це питання погоджене з президентом України і керівниками фракцій, сказав Литвин у суботу в інтерв'ю журналістам у ході робочої поїздки до Одеської області.

Доповідь, як очікується, почнеться об 11.00, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Литвин також висловив думку, що основні положення послання Кучми "будуть лежати в руслі тих практичних кроків, кроків тієї політики, яку проводить президент".

Як повідомляв радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Анатолій Гальчинський, послання президента цього року буде складатися з двох розділів, перший з яких присвячений внутрішньополітичній ситуації в країні і політичній реформі, а другий – соціально-економічним процесам року поточного і задачам на наступний, 2003 рік.

Послання також буде включати шість тематичних доповідей.

Перша буде присвячена технологічним пріоритетам України, науково-технічному прогресу, друга – технічній політиці в сільському господарстві, проблемам технічного переоснащення села. Проблемі демографічного розвитку, демографічної політики в Україні і демографічній ситуації буде присвячена третя доповідь.

Особливу увагу президент приділив проблемам і перспективам відносин України і Світової організації торгівлі, присвятивши цій темі окрему доповідь.

Ще дві доповіді присвячені євро-атлантичним інтеграційним процесам і адаптації українського законодавства до європейських стандартів. Крім письмового послання, текст якого одержить кожен депутат, глава держави виступить з усним зверненням.

Після послання приймається указ президента, відповідно до якого органи виконавчої влади зобов'язані розробити заходи, план дії із реалізації послання.

Торік президент виступив із щорічним посланням у парламенті влітку, 18 червня, що було пов'язано з виборами до Верховної Ради, які відбулися в березні, а також формуванням керівних органів парламенту.

Послання президента містило п'ять тематичних доповідей, присвячених питанням формування внутрішнього ринку; науковому потенціалу України і шляхам підвищення ефективності його використання; формуванню ринку землі несільськогосподарського призначення; проблемам формування в Україні середнього класу; питанням поглиблення економічних взаємин України з Росією.

Торішнє послання Кучми парламенту запам'яталося інцидентом, коли депутат-соціаліст Юрій Луценко вручив президенту плетені личаки, а той їх викинув назад у зал і влучив у депутата-комуніста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування