ОПОЗИЦІЯ ОБ'ЄДНАЛАСЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СВОГО ПЛАНУ ЗМІН КОНСТИТУЦІЇ

Понеділок, 14 квітня 2003, 12:24
Соцпартія, Компартія, Блок Юлії Тимошенко і "Наша Україна" підписали меморандум єдності, присвячений проведенню конституційної реформи.

Про це журналістам повідомив лідер фракції КПУ Петро Симоненко у понеділок.

За його словами, підписаний документ стосується питання необхідності конституційних змін. Депутат підкреслив, що опозиційні фракції ще раз підтвердили свою позицію, щодо необхідності зміни політичної системи влади у державі.

"Вважаємо за необхідне ще раз звернути увагу, що Верховній Раді необхідно консолідувати політичні сили, що заявляють про необхідність проведення політичної реформи", - зазначив Симоненко, додавши, що від декларацій і заяв необхідно переходити до конкретних справ щодо проведення політичної реформи.

За його словами, у документі мова йде про те, як організувати роботу парламентської конституційної комісії. Депутат висловив думку, що роботу з проведення конституційної реформи необхідно повести так, щоб вже на третій сесії парламент зміг попередньо схвалити узгоджений і доопрацьований законопроект про внесення змін до Конституції і відправити його на висновок до Конституційного суду.

У свою чергу лідер фракції СПУ Олександр Мороз повідомив журналістам, що тільки у понеділок лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко підписав цей документ. Він також додав, що того ж дня відбудеться прес-конференція лідерів опозиційної четвірки з цього приводу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...