Опозиція пропонує Януковичу бартер за річну індульгенцію

Понеділок, 14 квітня 2003, 12:32
Лідери фракцій комуністів і соціалістів у Верховній Раді Олександр Мороз і Петро Симоненко відзначають, що програма діяльності уряду є не практичним документом, а політичною заявою.

Як повідомив у понеділок в інтерв'ю журналістам лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз, його фракція може підтримати програму діяльності уряду, що є "чисто політичним документом". За його словами, цей документ "не відповідає параметрам, що характеризують програму в загальному".

Разом з тим Мороз відзначив, що фракція СПУ може підтримати програму тільки за однієї умови: якщо фракції, що підтримують Кабінет Міністрів і входять до парламентської більшості, підтримають закон про вибори в Україні.

"Для нас це речі взаємозалежні", - підкреслив він.

Водночас лідер Компартії Петро Симоненко повідомив журналістам, що опозиційні фракції ще не ухвалили рішення щодо голосування по програмі діяльності Кабміну, не виключивши появи різних точок зору з цього питання.

Симоненко повідомив, що його фракція проаналізувала деталі й обговорила документ, дійшовши висновку, що програма діяльності Кабміну "є не документом практичних заходів, а політичною заявою, що, у першу чергу, спрямована на те, щоб одержати ще не один рік можливості керувати урядом".

Він також висловив думку, що у випадку затвердження програми діяльності уряду "буде підсилюватися протистояння між кланами в боротьбі під час підготовки до президентських виборів".

Відповідаючи на питання, чи може непідтримка програми парламентом стати приводом для відставки нинішнього уряду, Симоненко підкреслив, що Верховна Рада може розглядати питання щодо довіри або недовіри Кабміну тільки за поданням певної кількості парламентарів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування