Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РЕФЕРЕНДУМУ НЕ БУДЕ, ПООБІЦЯВ ЛИТВИН

Понеділок, 14 квітня 2003, 15:07
Спікер Володимир Литвин категорично відкидає можливість розпуску парламенту або проведення референдуму у разі незатвердження конституційних змін, запропонованих Кучмою.

"Життя буде продовжуватися, як нині. Сонце буде сходити на сході. Ніякого розпуску парламенту і ніякого референдуму не буде", - заявив Литвин на прес-конференції у понеділок, коментуючи ситуацію в разі провалу конституційної реформ.

Литвин нагадав, що, згідно з рішенням Конституційного суду щодо попереднього референдуму 2000 року, питання змін Конституції в будь-якому випадку повинні ухвалюватися парламентом. "Навіть якщо гіпотетично референдум відбудеться, все знову повернеться до Верховної Ради", - сказав спікер.

"Не відбудеться жодного розпуску Верховної Ради, якщо цього не захоче Верховна Рада. А такого не може бути, тому що депутати будуть працювати", - також наголосив Литвин. Він сказав, що розпустити парламент – це "рівнозначно розпустити українське суспільство".

Говорячи про долю конституційної реформи, він припустив, що буде знайдено компромісне рішення. "Спрацює синдром: давайте зараз проголосуємо, а потім подивимося, чи потрібно потім набирати 301 голос".

На думку спікера, якщо парламент провалить конституційну реформу, то "можна вважати, що Верховна Рада не виконала одне з головних своїх призначень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування