Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про роль Кравченка у справі Гонгадзе депутати дізнаються від самого Піскуна

Понеділок, 14 квітня 2003, 19:25
На нинішньому тижні генеральний прокурор України Святослав Піскун збирається провести зустрічі з усіма фракціями Верховної Ради для обговорення питань, які цікавлять депутатів, зокрема, розслідування у справі загиблих журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова.

Про це повідомив на прес-конференції у понеділок у Києві народний депутат Микола Томенко. З його слів, з такою пропозицією до голови Верховної Ради Володимира Литвина звернувся сам Піскун.

Раніше депутати планували заслухати інформацію генпрокурора про хід слідства у справах Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова, однак, оскільки нової інформації у Генпрокуратури немає, Піскун запропонував провести спілкування з депутатами у такому форматі.

Томенко повідомив, що на цій зустрічі збирається підняти питання про порушення кримінальних справ за фактами публікацій у ЗМІ, які Генпрокуратура трактує як перешкодження діяльності ряду політиків, зокрема, президента України.

Депутат підкреслив, що вважає порушення таких справ незаконним. "Це порушення правових відносин між владою і журналістами. Подібні ситуації повинні розглядатися судом, а Генпрокуратура займається не властивими їй функціями", - сказав він.

Томенко підкреслив, що готовий захищати права журналістів, відносно яких порушені кримінальні справи, й, оскільки такі дії Генпрокуратури можна розглядати як перешкоджання діяльності журналістів, він готовий звернутися до суду з позовом до генпрокурора.

Також як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Піскуна Поліна Башкіна, генпрокурор збирається ввести практику щоквартальних зустрічей з депутатами від різних фракцій Верховної Ради для роз'яснення цікавих для парламентаріїв питань.

Прес-секретар зазначила, що необхідність таких зустрічей зумовлена тим, що останнім часом кількість звернень і запитів народних депутатів до генпрокурора зросла у п'ять-шість разів.

"У зв'язку з цим виникає багато додаткових питань, що вимагають роз'яснення і урегулювання. Практика подібних зустрічей буде продовжена з періодичністю раз у три місяці", - відзначила Башкіна.

У цей вівторок генпрокурор зустрінеться з представниками фракції Соціалістичної партії України і депутатської групи "Європейський вибір". Також заплановані зустрічі з фракціями "Регіони України" і Компартії, а також групою "Народовладдя".

Піскун збирається зустрітися з представниками всіх парламентських фракцій, однак наразі графік зустрічей ще узгоджується, повідомила Башкіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування