Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка шукає нагоди відправити Кучму у нокаут

Вівторок, 15 квітня 2003, 10:42
Президенту України Леоніду Кучму "не вдасться помиритися з американцями". Таку думку в інтерв'ю Радіо "Свобода" висловив директор московського центру політичних досліджень Сергій Марков.

Коментуючи думку про те, що відправлення українського батальйону РХБ-захисту до Іраку є закінченням скандалу з поставками "Кольчуг" до цієї країни, Марков зазначив, що цим "Україні вдалося дещо поліпшити відносини зі Сполученими Штатами".

Проте, на його думку, "там (у США) сталися незворотні зміни десь рік тому, і для того, щоб американці викреслили Кучму зі списку політиків, які повинні піти і яких треба судити, має статися щось екстраординарне". "Гадаю, що американці намагатимуться за будь-якої зручної нагоди зробити нокаут Леонідові Кучмі", - зазначив Марков.

Разом з тим політолог припускає, що нові критичні заяви з Заходу не забаряться. Як і раніше, йтиме мова про утиски свободи слова в Україні та корупцію на найвищому рівні.

Висловлюючи своє ставлення до україно-російсько-американських стосунків Марков зазначив, що Росії зараз просто не до України. "Ми бачили, з одного боку, що існує стратегічне партнерство Росії і США на значно вищому рівні, ніж відносини України з американцями, а з іншого боку, ці стосунки останні два-три місяці опинилися у дуже складному становищі. І ось ці проблеми: власні відносини Росії з американцями і французами та німцями з іншого боку,- це те, що по-справжньому сьогодні турбує російських політичних діячів. Україна для них зараз відійшла на другий план", прокоментував політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування