Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС пропонує США визначитися з компенсацією родині журналіста Процюка

Вівторок, 15 квітня 2003, 11:00
МЗС України залишає право вибору форми й обсягів грошової компенсації родині загиблого в Іраку журналіста Тараса Процюка за Сполученими Штатами, заявив на брифінгу у вівторок керівник прес-служби українського зовнішньополітичного відомства Маркіян Лубківський.

Він підкреслив: "це питання сьогодні настільки широко обговорюється, а його моральний бік настільки очевидний, що, думаю, варто залишити вибір форми такої компенсації за самою американською стороною".

Лубківський також нагадав, що МЗС України підтримує тісні контакти з цього питання з представниками агентства Reuters, у якому працював Процюк. "Вони мене запевнили, що будуть застосовані відповідні страхові механізми, відповідно до процедури, що існує в рамках агентства" - сказав він. Крім цього, український МЗС готовий сприяти рішенню будь-яких питань про виплату компенсацій, що знаходяться в компетенції відомства.

Телеоператор інформаційного агентства Reuters, українець Тарас Процюк загинув 8 квітня у Багдаді в результаті обстрілу американським танком готелю "Палестина", де працювали журналісти. Тарасу Процюку було 35 років. У журналіста залишилися дружина і 8-ми річний син.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...