Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конституційний суд заборонив депутатам відвідувати особисто президента

Вівторок, 15 квітня 2003, 13:34
Конституційний суд визнав законним право депутатів Верховної Ради безперешкодно відвідувати органи державної влади, місцевого самоврядування, підприємства й установи, а також політичні партії і громадські організації, за винятком особисто Президента України.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Конституційного суду з посиланням на прийняте ними рішення.

Як сказано в повідомленні, Суд визначив, що право депутатів на невідкладний прийом представника органів влади не поширюється на Президента України.

"Право народного депутата безперешкодно відвідувати органи державної влади... не поширюється на приміщення, у яких знаходиться Президент України, оскільки серед повноважень Президента, вичерпно визначених Конституцією, відсутній його обов'язок приймати народного депутата України", — сказано в прес-релізі Суду.

При цьому депутати можуть безперешкодно відвідувати адміністрацію президента.

Відповідно до рішення суду, право депутатів на невідкладний прийом представниками органів державної влади передбачає, що представники влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і громадських організацій, а також партій повинні невідкладно приймати депутатів, при цьому останні повинні попередньо погодити час і місце зустрічі.

Конституційний суд також повідомив, що, відповідно до його рішення, народні депутати можуть залучатися до адміністративної відповідальності без згоди Ради, але при цьому не можуть бути затримані або арештовані.

Як повідомляло агентство, у лютому Президент Леонід Кучма звернувся в Конституційний суд із проханням роз'яснити право депутатів на безперешкодне відвідування органів влади, а також на невідкладний прийом.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...