Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма і Піскун підтвердили, що цензура в Україні є

Вівторок, 15 квітня 2003, 17:35
Порушення кримінальної справи за фактом публікацій у ЗМІ критичних матеріалів на адресу президента Леоніда Кучми - "це ведмежа послуга президенту з боку Генпрокуратури", яка ще раз підтверджує наявність цензури в Україні.

На цьому наголосила у вівторок в інтерв'ю UNIAN головний редактор кременчуцького громадсько-політичного тижневика "Інформаційний бюлетень" Тамара Просяник.

За словами Просяник, її особисто та колектив газети не здивував "такий перебіг подій". "Я розцінюю це як спробу влади знайти якийсь законний механізм для приборкання тих видань, які ще не побоюються критично висловлюватися щодо Кучми", - зазначила вона.

Разом із цим журналістка повідомила, що два з половиною роки тому, коли розпочалося оприлюднення плівок Миколи Мельниченка, де згадувалося про "Інформаційний бюлетень", Генпрокуратура намагалася порушити проти видання кримінальну справу, але не зробила цього з двох причин.

По-перше, вважає Просяник, через те, що фахівці не підтвердили наявності будь-яких образ у критичній публікації на адресу глави держави, а по-друге, "якщо б така справа була порушена, це б підтвердило справжність "плівок Мельниченка".

Нагадаємо, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти ряду видань за фактами публікації у ЗМІ, брошурах, інших виданнях матеріалів, спрямованих на перешкоджання виконанню службових обов'язків і підрив авторитету президента країни і мають образливий, наклепницький характер.

Кримінальну справу порушено "проти" газет "Інформаційний бюлетень" (Кременчук), "Черкаська правда" (Черкаси), "Рівненський діалог" (Рівне), "Позиція" (Суми), "Антена" (Черкаси).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування