Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Програма Януковича погорить на броньованих автомобілях

Вівторок, 15 квітня 2003, 18:43
Народний депутат, лідер донецької обласної організації Соціалістичної партії України Юрій Луценко вважає, що прийняття парламентом Програми діяльності уряду "залежатиме від бажання президента, наскільки він змусить підвладні йому фракції голосувати за цю програму".

"Я не впевнений, що президент однозначно у ній зацікавлений, але зацікавлена так звана донецька група, яка хоче отримати хоч б моральне задоволення за всі поразки на кадрових фронтах. Для них це питання реабілітації своєї "потужності" в очах громадськості", - заявив він в інтерв'ю донецькому інтернет-виданню "Острів".

"Реабілітації тому, що час перебування Віктора Януковича біля владного керма показав, що він не зміг вирішити жодної економічної проблеми, не зміг призначити жодного посадовця, за винятком голови Фонду держмайна в останні дні. Він програв Віктору Медведчуку всі можливі кадрові баталії і тому прийняття програми для нього може бути реабілітацією", - пояснив Луценко.

На його думку, "опозиційна трійка не голосуватиме "за", враховуючи хоча б елементарний політичний факт, що Програму не свого уряду опозиція підтримувати не буде. Програму більшості меншість не підтримуватиме".

Луценко зазначив, що йому важко прогнозувати, яким буде рішення "Нашої України". Говорячи про наслідки, він сказав, що бачить два можливих варіанти: "Перший - програма може бути не прийнята взагалі. Це означає необхідність для президента визначитися з урядом, адже це фактично недовір'я уряду. І другий варіант, коли програма відправляється на доопрацювання. Як відомо, програми Валерія Пустовойтенка й Анатолія Кінаха досі доопрацьовуються. Тобто це м'який варіант недовір'я й затягування цієї справи без юридичних наслідків".

Як заявив Луценко, "щоденні дії, із моєї точки зору, цього уряду і визначатимуть негативне голосування Соцпартії. Принаймні, одночасна, в один день, купівля за мільйон двох броньованих автомобілів для Кабміну й зменшення вкладів населення, які держава обіцяє повернути за 20 років у чотири рази - для нас означає дуже чітко недовір'я уряду".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...