Баганець перевіряв версію про "орлів Кравченка"

Середа, 16 квітня 2003, 16:06
Колишній заступник Потебенька Олексій Баганець заявляє, що версія про причетність міліції до зникнення і вбивства Георгія Гонгадзе була вивчена прокуратурою, однак там не знайшли підтвердження цієї версії.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Сегодня.

"Декілька слів стосовно ніби "нової" версії про причетність до загибелі Гонгадзе працівників спецпідрозділу МВС. Якщо коротко - це нісенітниця. Ми з самого початку перевіряли всі версії, у тому числі і цю, як слідчим шляхом, так і оперативно-пошуковим", - говорить Баганець.

З його слів, після допиту працівників спецпідрозділу МВС, що "називалися у ЗМІ", були дані "відповідні доручення співробітникам СБУ", відповіді на які були отримані.

Баганець заявляє, що "даних, які б свідчили про причетність працівників спецпідрозділу до цього злочину, отримано не було".

За даними "України кримінальної",
за Гонгадзе стежили два екіпажі. "Перший постраждав після безрезультатної заяви Гонгадзе. Четверо випускників Академії МВС, які прослужили менше півроку, залишили УКП.

Трьох звільнили, одного перевели в інший підрозділ, їх прізвища: старший опер Володимир Ярошенко (живе на лівому березі Києва, масив Березняки, у будинку 8 по вулиці Тичини), його колеги Салашенко, Назарчук, Чеменко".

Баганець також вважає, що "обвинувачення, які з'являються час від часу" на його адресу викликані його "принциповою і, може, надто категоричною позицією", яку він займав, здійснюючи нагляд за слідством у цій справі. "Я просто був незручний у тій ситуації для деяких добродіїв, які намагалися заробити собі на цій справі політичний капітал".

Колишній заступник генпрокурора також звернув увагу на той факт, що до початкового етапу слідства у справі Гонгадзе "жодного відношення не мав".

"Але і раніше, і тепер заявляю: хоч слідством спочатку були допущені певні тактичні і процесуальні помилки, не це стало причиною того, що злочин поки не розкритий", - вважає Баганець.

На питання, чи спокійно він дивиться в очі Лесі Гонгадзе, Баганець відповів: "Безумовно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування