Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРЕМ'ЄР КИНУВ ОПОЗИЦІЮ

Четвер, 17 квітня 2003, 11:02
Законопроект про вибори на пропорційній основі у першому читанні набрав 217 голосів. Проти проголосували 10 депутатів.

Як заявив після оприлюднення результатів Олександр Турчинов, "ейфорія прийняття програми уряду не дала зрозуміти, за що ми голосуємо". Опозиційні депутати вимагають поставити на переголосування. У той же час деякі члени більшості заявляють, що переголосовувати проект більше не треба.

Результати голосування викликали бурхливу дискусію в залі. Олександр Мороз нагадав про те, що опозиція погодилася віддати свої голоси за програму уряду в обмін на підтримку пропорційного закону про вибори.

Він також підтвердив, що напередодні на зустрічі з фракцією прем'єр Віктор Янукович підтвердив, "що буде саме так". "Нас просто обдурили і тому ми не братиме участь у розгляді всіх питань доти, поки поки не буде проголосований закон про вибори на пропорційній основі", заявив Мороз.

З подібною заявою від імені фракції "Наша Україна" виступив Віктор Пинзеник, який підкреслив, що в залі "були порушені політичні домовленості". Фракція "Наша Україна" також відмовилася брати участь у голосуванні.

На вимогу депутатів, було проведене повторне голосування, але закон знову не пройшов. "За" проголосували 213 депутатів, "проти" - 13, двоє утрималися.

За закон проголосували всі опозиційні фракції, від фракція Регіонів України подано 0 голосів, групи "Європейський вибір" - 1 голос, від СДПУ(О) - 1 і ПППУ - "Трудова Україна" також 0 голосів.

На вимогу опозиційних фракцій в залі оголошено перерву.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування