Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПОДИВИВСЯ В ОЧІ ОПОЗИЦІЇ І… ВСЕ СПРОСТУВАВ

Четвер, 17 квітня 2003, 14:23
Прем’єр Віктор Янукович заявив опозиції, що не давав жодних обіцянок щодо підтримки закону про вибори.

Під час перерви у роботі парламенту в кабінеті спікера Володимира Литвина відбулася зустріч лідерів фракцій парламенту, у якій також взяв участь і прем’єр.

"Янукович заявив прямо в очі [опозиції], що такої розмови [про підтримку закону про вибори] не було", - розповів про зміст зустрічі лідер есдеків Леонід Кравчук.

Такі слова Януковича підтвердив і постпред президента Олександр Задорожній. "Прем’єр пояснив, що жодних зобов’язань не було".

Лідер СПУ Олександр Мороз також сказав, що Янукович відкинув будь-які зобов’язання: "Він повідомив, що вчора на фракції у нас була така ситуація, така розмова, така обстановка, що… Ну, не правильно зрозуміли".

Мороз також ще раз підтвердив, що напередодні під час зустрічі з фракцією СПУ Янукович позитивно відповів на питання, чи готові депутати-члени більшості 40 голосами підтримати закон про вибори в першому, другому читанні та в цілому. "Ще Янукович сказав, що сам зацікавлений у пропорційному законі", - додав Мороз.

На думку лідера соціалістів, зараз парламент ще не перейшов у стан кризи. "Це не криза, це момент, який демонструє залежність частини депутатів від адміністрації президента".

Водночас Леонід Кравчук вважає, що "криза з’явилася, а скільки вона триватиме – залежатиме від здатності політичних сил до компромісів". Він запропонував сісти за один стіл всім фракціям парламенту і підписати меморандум про політичну реформу.

По закінченні перерви після декількох спроб депутати так і не змогли ухвалити жодного рішення. За прийняття закону про вибори в першому читанні проголосували 190 депутатів, за направлення на повторне перше читання – 189 та 92 депутати за необхідних 226.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування