ОПОЗИЦІЯ І КУЧМІСТИ ОГОЛОСИЛИ ПЕРЕМИР'Я? Більшість поки впоралася сама

Четвер, 17 квітня 2003, 15:54
Лідери парламентських фракцій і груп домовилися про підписання угоди про роботу у напрямі політичної реформи. Про це у четвер в інтерв'ю журналістам після наради лідерів фракцій у спікера парламенту Володимира Литвина повідомив лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз.

Мороз підкреслив, що на нараді його учасники домовилися, що опозиційні фракції не будуть заважати роботі парламенту, і більшість зможе розглядати питання, внесені у порядок денний.

У той же час він зазначив, що опозиційні фракції вважають, що краще було б проголосувати за процедурою ad hoc (для цієї мети) законопроект про вибори народних депутатів на пропорційній основі і вже потім працювати над іншими законопроектами.

На думку лідера соціалістів, швидше за все, така можливість не буде розглядатися.

Зі слів Мороза, керівники фракцій домовилися про підписання "своєрідної угоди" про роботу у напрямку політичної реформи, в якому буде записане положення про те, які основи у Конституції будуть відстоюватися, коли буде розглядатися законопроект про вибори, законопроект про Кабінет Міністрів.

Лідер СПУ зазначив, що сформована робоча група, яка буде розробляти цей документ. Він висловив сподівання, що у п'ятницю цей документ буде підписаний лідерами парламентських фракцій і груп.

Мороз висловив думку, що фракція Компартії також підтримає позицію трьох фракцій (СПУ, "Нашої України, і БЮТ) і не буде брати участь у голосуванні в четвер. З його слів, лідера фракції КПУ Петра Симоненка не було на нараді у спікера.

В інтерв'ю журналістам лідер групи "Демініціативи" Степан Гавриш повідомив, що у робочу групу, крім нього, ввійшли перший віце-спікер Геннадій Васильєв, член "Нашої України" Юрій Костенко, лідер фракції СПУ Мороз і координатор парламентської більшості, член фракції НДП Анатолій Толстоухов.

***

Після перерви Верховна Рада продовжила свою роботу. Парламент почав розгляд питання про призначення суддів.

Рішення про обрання частини запропонованих кандидатур на посаді суддів було прийнято 231 голосом. У голосуванні не брали участь фракції "Наша Україна", Компартії, Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко.

Разом з тим парламент не підтримав законопроект про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов і мов меншин. За законопроект, внесений президентом, проголосували 211, проти - 4 з 303 депутатів.

Проект закону, підготовлений комітетом з питань євроінтеграції, проголосували 190, проти - 1 з 301 депутата. Не брали участь у голосуванні фракції опозиційної четвірки.

О 17:30 спікер Литвин достроково закрив засідання парламенту. Наступне пленарне засідання відбудеться у п'ятницю, 18 квітня, а наступний пленарний тиждень почнеться 12 травня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News