Сварка опозиції і більшості - найголовніший день для Кучми

Четвер, 17 квітня 2003, 16:22
Президент України Леонід Кучма вітає прийняття програми уряду конституційною більшістю.

"Я позитивно ставлюся до того, що сьогодні прийнята програма уряду, притому прийнята конституційною більшістю. Це означає, що весь парламент взяв на себе відповідальність", - заявив він, відповідаючи на питання журналістів у четвер в Афінах, де президент бере участь у рамках Конференції Євросоюзу.

Президент підкреслив важливість того, що парламентська більшість підтримала програму сформованого ним уряду. "Для мене головне у цьому плані при голосуванні, що там є та більшість, яка сформувала цей уряд і сьогодні підтримала цю програму. Це сьогодні головна подія в Україні", - підкреслив Кучма.

Він побажав уряду виконувати обіцяне - виконувати те, за що він взяв на себе відповідальність.

Коментуючи ситуацію у парламенті, пов'язану з тим, що законопроект про пропорційну систему виборів у Верховну Раду не набрав необхідну кількість голосів, Кучма зазначив, що розгляд законопроекту про пропорційну систему виборів у парламенті вважає передчасним.

"Моя думка, що сьогодні абсолютно передчасно розглядати цей закон. Я неодноразово висловлювався за те, що цей закон треба розглядати у комплексі політичної реформи, у комплексі тих змін до Конституції України, які передбачені законопроектом, винесеним сьогодні на всенародне обговорення", - сказав президент.

Як повідомлялося, Верховна Рада України підтримала у четвер програму діяльності Кабінету Міністрів. За це рішення проголосували 335 народних депутатів, проти висловилися 59 з 429, що зареєструвалися в сесійній залі.

Підтримка парламентом програми уряду означає, згідно з Конституцією, що протягом року у Верховній Раді не може ставитися питання про відставку Кабміну.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування