Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Про домовленість Янукович з опозицією забули повідомити Литвину

Четвер, 17 квітня 2003, 18:30
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин висловлює сумнів у тому, що існувала домовленість між більшістю та опозицією щодо голосування по Програмі діяльності уряду та закону про вибори депутатів на пропорційній основі.

В інтерв'ю журналістам він зауважив, що у четвер зранку розмовляв з прем'єр-міністром Віктором Януковичем, і той нічого не говорив про існування будь-яких домовленостей.

Литвин вважає, що з'ясовувати причини зриву домовленостей необхідно поза межами сесійної зали. За його словами, "застосуванням жаргонного слова "кинули" ми принижуємо авторитет Верховної Ради. Давайте з'ясовувати це питання не в сесійній залі".

Крім того, спікер нагадав, що лідери фракцій більшості давно декларували свою позицію щодо голосування по закону про вибори, і ця позиція була вчора широко висвітлена в ЗМІ, "це дає підстави говорити про вірогідність домовленостей: чи були вони, чи ні", - цитує Литвина UNIAN.

А тим часом, як повідомив голова фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук, лідери фракцій Компартії, Соцпартії, БЮТ, "Наша Україна", а також координатор парламентської більшості Анатолій Толстоухов підписали угоду про співпрацю депутатських фракцій у парламенті.

Як відзначив Кравчук, інші лідери фракцій поки що ще не підписували документ. На його думку, необхідно зібрати лідерів всіх фракцій з участю голови Верховної Ради, координатора парламентської більшості, представника президента України для того, щоб підписати "цей серйозний документ, який засвідчить, що ми разом стали на дорогу пошуків і прийняття змін у Конституції України", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування