За свої гроші Медведчук скупить весь парламент

П'ятниця, 18 квітня 2003, 15:27
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко не вважає, що "під час голосування за пропорційний закон відбулася трагедія".

"Нічого, переживемо. І з цієї ситуації вийдемо сильнішими. Але дуже прикро, що це відбувається в публічній політиці", - так Ющенко прокоментував в ефірі радіо Свобода результати голосування за новий виборчий закон.

За словами Ющенка, "у будь-якій цивілізованій країні слово, дане політиком, зобов'язує послідовно виконувати обіцянки". "Я розумію, що ми живемо в країні, де бандитська влада, де чесний діалог поки що немислимий", - сказав він.

Коментуючи також програму діяльності уряду Віктора Януковича, Ющенко відзначив, що у ній "нічого особливого немає". За його словами, цей документ не дає відповіді на запитання, наприклад, якими будуть зарплати та пенсії у найближчі 3-5 місяців. "Це суто політичний документ, і до нього треба підходити політично," – цитує голову "Нашої України" прес-служба блоку

Ющенко також висловив жаль, що у стінах Верховної Ради певні політичні сили вкотре застосовують у своїх діях подвійні стандарти, з одного боку виголошуючи необхідність проведення політичної реформи, а з іншого - вкотре "завалюючи" закон про пропорційну систему виборів.

"Чому цей закон актуальний? Тому що у деяких наших юристів мільйони доларів на рахунку. На ці кошти можна закупити весь парламент, скільки б там палат не було," - заявив Ющенко.

"На довиборах у парламент деяким кандидатам у народні депутати не знадобилося їхати на округ - результат голосування вирішують мішки грошей. Тому для нас принциповим питанням є прийняття пропорційного виборчого закону й відсторонення криміналітету від перегонів", - сказав лідер "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування