Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб зустрітися з солдатами у Кувейті журналістам потрібен дозвіл

П'ятниця, 18 квітня 2003, 16:49
Для відвідування розташування українського батальйону РХБ-захисту у Кувейті журналісти повинні мати відповідний дозвіл Міністерства оборони України, а також пройти вакцинацію й отримати страховку.

Так прокоментував в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник начальника прес-служби Міністерства оборони України Ігор Халявінський заяву члена об'єднання "Братство" про те, що до розташування батальйону третю добу не пускають групу журналістів, додавши, що про вищезазначений випадок йому нічого не відомо.

Зі слів Халявінського, існує стандартна процедура відвідування пресою українських військових частин: необхідно подати запит до міністерства, після чого це питання буде розглянуте, прийняте відповідне рішення і дані необхідні вказівки.

"Як правило, ніяких проблем не виникає", - сказав Халявінський, зазначивши, що така процедура необхідна для відвідування всіх українських військових частин - як на території країни, так і за її межами, а бажаючі відвідати військові підрозділи народні депутати повинні узгодити це питання з міністром.

Крім того, журналісти, які бажають висвітлити діяльність РХБ-батальйону у Кувейті, повинні пройти вакцинацію і отримати страховку. Зі слів Халявінського, представники преси, що побували у розташуванні батальйону раніше, проходили всі ці процедури. "У цій справі не повинно бути самодіяльності", - підкреслив він.

У цей час 448 військовослужбовців РХБ-батальйону здійснюють радіаційно-хімічне спостереження у Кувейті, а також щодня проводять різнопланові заняття для підтримки боєготовності. Відповідно до договору між Україною і Кувейтом, батальйон буде знаходитися у Кувейті 6 місяців з правом продовження цього терміну ще на 3 місяці.

Читайте також:

УКРАЇНСЬКУ ДЕЛЕГАЦІЮ НЕ ПУСКАЮТЬ НА ТЕРИТОРІЮ РХБ-БАТАЛЬЙОНУ В КУВЕЙТІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...