Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відбудовувати Ірак Кучма пошле колишнього прем'єр-міністра

Понеділок, 21 квітня 2003, 12:23
Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах вважає, що Україна "безумовно, повинна брати активну участь" у питаннях відновлення Іраку після завершення військового конфлікту.

Про це він заявив у понеділок у Києві в інтерв'ю журналістам. Кінах, зокрема, нагадав, що на сьогоднішній день виразили бажання брати участь у відновленні інфраструктури Іраку після військового конфлікту 20 українських компаній.

Він також нагадав, що на сьогоднішній день проходять тендери серед основних компаній і вже визначений ряд серйозних американських компаній, як переможці, а українські компанії ведуть з ними переговори "про те, щоб українські підприємства на субконтрактному рівні також взяли участь, й отримали замовлення на роботи по відновленню Іраку".

"Цей процес постійно проводиться, результати повинні бути протягом місяця", - вважає Кінах.

Він зазначив, що в України є всі можливості виконати на високому рівні всі роботи, які пов'язані з відновленням інфраструктури енергетичного нафтового комплексу Іраку, побудова доріг, житлової промисловості, соціальної інфраструктури, а також відновлення транспортної мережі і портів Іраку.

"Ми сьогодні працюємо у тісній співпраці з посольством США в Україні над цим питанням", - відзначив Кінах, нагадавши, що серед українських компаній, що висловили бажання брати участь у відновленні Іраку, зокрема, компанії "Укрнафта", "Укрбуд", "Укртрансбуд", "Азовмаш" та інші.

"Ми сподіваємося, що це потім перейде у конкретну площину, контракти, конкретні замовлення, і це буде позитивно впливати на створення робочих місць в Україні, на поповнення бюджету і валютний баланс нашої держави", - вважає Кінах.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування