Полохало: Проти Ющенка може повстати "Наша Україна"

Понеділок, 21 квітня 2003, 13:28
Голосування за програму уряду показало існування двох фракцій "Наша Україна", вважає політолог Володимир Полохало.

"Враховуючи, що все оточення Ющенка підтримало програму, весь бізнес-клас підтримав, це показує, що існує дві "Наших України" – власне Віктора Ющенка та його оточення, а також політичних сил "Нашої України", - зазначив Полохало на прес-конференції у Києві.

На думку політолога, "у будь-який момент те, що є "Нашою Україною", може перетворитися на антиЮщенка". Полохало вважає, що Ющенку слід "позбавлятися власних ілюзій і подумати про комбінації підтримки політичними силами".

Водночас Полохало прогнозує, що голосування частини "Нашої України" за програму уряду Януковича не позначиться на рейтингу Ющенка. "Щодо Ющенка у його виборців сформувалися стереотипи, вони є стійкими, і його виборці навіть не вірять очам своїм", - зазначив Полохало.

За його словами, пересічні громадяни не мають часу дивитися по теленовинах, хто і як голосував за програму уряду. За його прогнозом, "через місяць-два виборець забуде про це голосування".

Водночас Полохало наголосив, що, за світовою практикою, якщо опозиція не формувала уряд, то за своїм статусом вона повинна критикувати програму його діяльності, і аж ніяк не голосувати за неї – "заради підтримки свого статусу, реноме, іміджу – навіть коли програма є сенсаційно-успішною".

Шукаючи пояснення цьому кроку опозиції, Полохало припустив, що, можливо, для них Янукович є менш небезпечним, ніж Медведчук. І, підсилюючи лідера Партії регіонів, опозиціонери послабляють главу СДПУ(О).

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...