Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура не припиняє розслідувати справи проти Тимошенко

Понеділок, 21 квітня 2003, 14:08
Заступник генерального прокурора України Віктор Кудрявцев заявляє, що судові вироки, якими визнано незаконними рішення посадових осіб щодо порушення кримінальних справ стосовно Юлії та Олександра Тимошенків, не стосуються кримінальних справ, порушених проти депутата Тимошенко генпрокурором Святославом Піскуном 2 серпня 2002 року.

Саме Кудрявцев вніс касаційне подання до Верховного Суду про скасування постанови Києво-Святошинського районного суду від 30 квітня 2002 року та ухвали Апеляційного суду Київської області від 8-9 квітня 2003 року, якими визнано незаконним рішення посадових осіб щодо постанов про порушення кримінальних справ стосовно Юлії та Олександра Тимошенків.

Як повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури, коментуючи на прохання журналістів дії Генпрокуратури, Кудрявцев нагадав, що кримінальні справи щодо Тимошенко порушено за ознаками злочинів, передбачених:

– ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу – заволодіння та привласнення коштів в особливо великих розмірах від реалізації споживачам України російського природного газу;

– ч.3 ст. 27, ч.4 ст. 28, ч.2 ст. 29, ст. 30, ч.5 ст. 191 КК – організація, заволодіння та привласнення коштів в особливо великих розмірах від реалізації споживачам України російського природного газу;

– ч.2 ст. 366 КК – службове підроблення;

– ч.3 ст. 27 та ч.2 ст. 366 КК – організація службового підроблення.

– ч.2 ст.364 КК – зловживання владою або службовим становищем.

Постанова слідчих органів про притягнення Тимошенко як обвинуваченої за вчинення вищевказаних злочинів є чинною, наголосив Кудрявцев.

Розслідування по справі триває.

UNIAN

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...