Обрання Кучмою наступника обернеться стресом

Понеділок, 21 квітня 2003, 15:58
Лідер депутатської групи "Демократичні ініціативи" Степан Гавриш вважає, що до весни 2004 року "визначитися з реальним кандидатом від влади" на президентські вибори в Україні буде надзвичайно складно.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам в понеділок у Києві.

Гавриш зазначив, що сама ідея визначення кандидата від влади може призвести "до серйозної дестабілізації ситуації загалом у владі, а також до деморалізації стабільності функціонування уряду".

"Обрання прем'єр-міністра главою Партії регіонів України свідчить, що він обов'язково буде займатися ще і політичною діяльністю, яку не важко перевести на розширення компромісу з провладними політичними силами".

"Чи буде це добре або погано, покаже час", - вважає Гавриш.

"У нас в Україні на сьогоднішній день існує досить стабільна ситуація економічного і соціального розвитку, і політичні проекти не можуть погіршити її. Їх можна здійснювати тільки тоді, коли вони будуть спрацьовувати для посилення цієї стабільності", - сказав він.

Гавриш висловив упевненість, що уряд буде "надзвичайно обережним в оцінці даної ситуації", а прем'єр буде пам'ятати, що його основним завданням є "підтримка стабільного системного курсу розвитку України.

Гавриш також повідомив, що "Демократичні ініціативи" працюють над створенням нової партії. Гавриш підкреслив, що сам він не може створити "власну партію", але його депутатська група працює над "партійним проектом".

***

У свою чергу екс-прем'єр Анатолій Кінах заявив, що вважає передчасним говорити про єдиного кандидата "від влади" на президентських виборах.

"Говорити про висунення єдиного кандидата від влади на президентські вибори 2004 року ще рано, оскільки потрібно створити позитивну ауру навколо влади, підняти довіру до неї в ході постійного діалогу між владою і суспільством", - підкреслив Кінах в понеділок в інтерв'ю журналістам.

Він також переконаний, що зараз необхідно загострювати увагу "не на індивідуальній конкуренції", а зробити все, щоб люди відчули позитивні результати.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування