Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ може підтримати на виборах "найрейтинговішого кандидата"

Понеділок, 21 квітня 2003, 16:05
Усередині Соціалістичної партії України продовжуються дискусії щодо форми участі у майбутніх президентських виборах, заявляє член СПУ, народний депутат Юрій Луценко.

"Одна частина членів партії говорить про те, щоб назвати прізвище свого кандидата і починати передвиборну кампанію, а інша - починати передвиборну кампанію, а потім вже визначатися з кандидатом" - сказав він у понеділок на прес-конференції у Львові.

За словами Луценка, саме тому, минулої суботи на засіданні політради СПУ було ухвалене рішення про те, що "партія буде суб'єктом президентських виборів", але в якій формі - "питання залишається відкритим".

Варіант підтримки кандидата, що має найбільші шанси на перемогу, за його словами, не виключається.

На питання журналістів, чи може СПУ підтримати кандидатуру Віктора Ющенка, Луценко заявив, що поки не може дати відповіді на це питання, але останнім часом він бачить, що Ющенко зробив кілька кроків назустріч, зокрема, деякі моменти в позиції лідера "Нашої України" з конституційної реформи.

"Я бачу взаємні точки дотику СПУ і "Нашої України", що дає можливість тісніше співпрацювати" - підкреслив Луценко.

З іншого боку, вважає Луценко, Ющенко має припинити пошуки союзників у пропрезидентських групах і партіях і зайнятися "об'єднанням навколо себе усіх, хто хоче нормальної України". За його словами, опозиція не може грати в перше-друге коло, а повинна визначитися з консолідованим кандидатом або кандидатами під час першого кола, тому що так звана передача голосів у другому колі технічно нездійсненна.

Луценко вважає, що на сьогоднішній момент список можливих кандидатів на участь у виборах президента виглядає так: Ющенко, прем'єр Віктор Янукович, лідер Блоку Юлія Тимошенко, лідер СПУ Олександр Мороз, лідер "Трудової України", глава Нацбанку Сергій Тігіпко і міністр транспорту Георгій Кирпа.

При цьому депутат вважає Ющенка і Януковича претендентами першого ешелону, а інших -другого.

Вибори президента України мають відбутися восени 2004 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування