Прокуратура продовжує допити журналістів за "незаконний вплив" на Кучму

Понеділок, 21 квітня 2003, 16:49
Головний редактор дніпропетровської "Популярної газети" Сергій Лебідь 17. квітня був викликаний у Дніпропетровську прокуратуру для допиту за фактами публікацій у засобах масової інформації, брошурах, інших виданнях матеріалів, спрямованих на незаконний вплив на президента України. Наступного дня відбулось вилучення трьох номерів цього видання.

Про це УП повідомив сам головний редактор "Популярної газети" Сергій Лебідь.

За словами редактора, слідчого прокуратури цікавили матеріали газети, у яких цитувалися публікації Тетяни Коробової з газети Грані+, а також публікації редактора газети, що містили оцінки діяльності чи поведінки президента України.

Зокрема, слідчий залучив до справи власний матеріал "Популярної газети" "Постановление Днепропетровской облрады Кучма послал к такой-то матери?!"

У статті йдеться про те, що після звернення "активу Дніпропетровської облдержадміністрації та обласної ради щодо ініціювання всеукраїнського референдуму про надання російській мові статусу державної" Кучма - на зустрічі з російською делегацією - офіційно заявив: "Русский язык не может быть принят в качестве второго государственного языка в Украине".

УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування