Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко спробує вдруге стати президентом

Вівторок, 22 квітня 2003, 11:40
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко заявляє, що буде "боротися за президентську" посаду в Україні.

Про це Вітренко заявила у прямому ефірі радіо "Свобода", говорячи, що буде продовжувати боротьбу "за парламентську трибуну". "А може, буду і за президентську", - зазначила лідер ПСПУ і додала, що "у мене вогник не зник, а став ще більше".

"Я як ввійшла у політику з цією мрією – врятувати від колонізації, захистити від поневолення, не дати, щоб зруйнували наші підприємства і скуповували землю України – так я за це і борюся", - сказала Вітренко.

Вона також додала, що виступає "за двомовність України" та "пропонує механізми вирішення найболючіших проблем". Вітренко заявила у розмові, що "Україна повинна мати дві державні мови – українську і російську. І ми чудово розуміємо один одного, і будуть розвиватись наші братні мови, і не буде ніяких відходів від вирішення цих проблем".

Лідер ПСПУ вважає, що у мовному питанні "все залежить від того, куди повернути обличчя лідера. Якщо обличчя повернуто до Сполучених Штатів Америки, то не буде надано статусу другої державної російській мові"..

Коментуючи політичну реформу, запропоновану президентом Кучмою, Вітренко зазначила, що їй "ця реформа абсолютно не потрібна". "Чому? Тому що вони пропонують парламентаризм і збереження президентства. Я стверджую, в Україні завжди в парламенті будуть сидіти олігархи-мільйонери і бандити".

Вітренко також вважає, що найкраща влада – "це влада рад". "Кращої влади немає. Влада, яка формується з народу, депутати, які не мають ніяких пільг і привілей, депутати, які знають, що виборці мають право будь-коли їх відкликати, якщо вони працюють не по заявленій програмі – це те, що потрібно Україні", - заявила лідер ПСПУ.

Коментуючи обрання прем'єр-міністра Віктора Януковича лідером партії "Регіони України", Вітренко відзначила, що не бачить у цьому "ніякого конфлікту інтересів". "Інтереси чітко заявлені паном Януковичем в програмі. Програма підтримку у залі викликала, причому, підтримку з усіх боків. І це вже напівготовий президент України. І безумовно партія "Регіонів" його підтримала, щоб мати свого представника, свого президента в майбутньому", - зазначила Вітренко.

Лідер ПСПУ також відзначила, що вони виходить з того, що "17 квітня у парламенті було чітко продемонстровано, що як би не називали себе різні політичні сили, вони пішли на підтримку Януковича і його програми".

Вона також нагадала, що за підтримку програми Януковича "проголосувала половина фракції "Наша Україна", практично повністю проголосувала фракція Юлії Тимошенко, абсолютно всі соціалісти проголосували "за". Коли врахувати, що всі пішли на підтримку Януковича, то можна очікувати, що і Симоненко буде підігрувати також йому".

"Події у парламенті проголосували те, про що я завжди казала, пояснювала: ідеологічно парламент весь однаковий, парламент буржуазний, парламент проамериканський, парламент, який захищає інтереси крупного капіталу. Ось ця ідеологічна однорідність і проявилася в тому, що напередодні президентських виборів надали індульгенцію на рік, а це підтримка програми уряду", - наголосила у розмові Вітренко.

Вона також висловила свою думку про те, що в Януковича "є шанс" стати прездентом України. "Це ж всім видно. Прем’єр-міністр, людина, яка представляє Донецький регіон, тепер вже голова партії. Якщо об’єднається адмінресурс, всі партії, які нібито підтримують Кучму, а самі мріють, щоб бути на цьому кріслі", - сказала Вітренко.

Вона "ще раз підкреслила" – "в Україні є єдина опозиційна партія – це ПСПУ, яка не підтримує такого курсу реформ, яка не підтримує тих перетворень, які запропонував пан Янукович і підтримав парламент".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...