США ще не починали розслідування загибелі Тараса Процюка

Вівторок, 22 квітня 2003, 12:03
МЗС України поки не одержував від США офіційного повідомлення про початок розслідування у справі про загибель у Багдаді українського телеоператора Тараса Процюка. Про це на брифінгу у вівторок повідомив керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський.

"Ми підтримуємо контакт з американською стороною, поки ми не отримали офіційного повідомлення про початок такого розслідування", - сказав він, додавши, що "коли в американської сторони буде така інформація, вона Україну повідомить".

Телеоператор інформаційного агентства Reuters, українець Тарас Процюк загинув 8 квітня в Багдаді в результаті обстрілу американським танком офісу в готелі "Палестина", де працювали журналісти. Тарасу Процюку було 35 років. У журналіста залишилися дружина і 8-ми річний син.

Тим часом, за повідомленням французьких ЗМІ, командир американського танка "Абрамс" Філіп Волфорд, який стріляв по готелю, заявив, що не знав, що у "Палестині" живуть журналісти. За словами командира, він віддав наказ відкрити вогонь після того, як його люди начебто побачили на даху будинку людину з біноклем. Екіпаж "Абрамса" довідався про те, що стріляв по готелю з журналістами через 20 хвилин.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News