Реформи Кучми коштуватимуть українцям півмільярда гривень

Вівторок, 22 квітня 2003, 13:00
Політична реформа президента Леоніда Кучми коштуватиме 500 мільйон гривень за найскромнішими підрахунками.

Так вважає народний депутат України, заступник голови Бюджетного комітету, член політичної групи Української Народної Партії Валерій Асадчев. "Ця сума включає в себе утримання "додаткової палати" та проведення кількох референдумів по прийняттю законів, відповідно до пропозицій президента", - конкретизує депутат.

Наводячи аргументи, Асадчев говорить, що "кількість нардепів зменшиться з 450 до 381. Але сума коштів на їх утримання збільшиться щонайменше на 100 млн. грн., оскільки потрібно буде утримувати нову палату - Палату регіонів. А це новий апарат палати, нові комітети, приміщення, обладнання для них, нові апарати комітетів, зал для засідань, відрядження - ще одна половина Верховної Ради".

Розрахунок "нової суми базується на цьогорічних даних: фінансування Верховної Ради на рік - 226 787,7 тис. грн., президента України - 333 958,0 тис. грн.".

Величезною статтею витрат, на думку Асадчева, стане проведення референдумів по прийняттю законів з попереднім збиранням трьох мільйонів підписів (ст..74 Конституції з пропозиціями президента України), а також "повторне обрання нижньої палати Верховної Ради, яку, відповідно до пропозицій президента, можна розпустити у трьох "запрограмованих гарантом" випадках". На думку члена УНП, це коштуватиме "близько 500 млн. грн., виходячи з даних ЦВК про вартість парламентських виборів 2002 року - 280 472, 1 тис. грн.", - цитує Асадчева сайт
УПН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування