Смерть Коломійця використовують проти політика Хорошковського?

Вівторок, 22 квітня 2003, 19:28
Агентство гуманітарних технологій називає оприлюднені дані журналістського розслідування загибелі Михайла Коломійця "свідомою спробою політичної провокації".

"Агентство гуманітарних технологій висловлює стурбованість тим, що Соболєв, Кириченко й Гармаш поширили інформацію щодо смерті Михайла Коломійця, яка не відповідає дійсності", - говориться в заяві агентства з цього приводу, оприлюдненій увечері у вівторок.

АГТ стверджує, що "організаторам прес-конференції було відомо, що всі кредити, отримані інформаційним агентством "Українські новини", не становили загрози для фінансового становища "Українських новин" і не могли привести до втрати Коломійцем його частки у власності "Українських новин".

За даними агентства, Коломієць "ніколи не звертався до акціонерів "Українських новин" за допомогою в погашенні будь-якого кредиту "Українських новин".

"Організатори прес-конференції не надали фактів, які б свідчили про те, що Коломієць звертався до когось за допомогою в погашенні кредитів очолюваного ним інформаційного агентства", - говориться в заяві АГТ.

АГТ заявляє, що переговори з приводу співпраці "Українських новин" і АГТ Михайло Коломієць вів винятково з Володимиром Грановським, який на той час був директором АГТ, а потім головою Наглядової ради АГТ.

У свою чергу, АГТ "не було відомо про фінансову діяльність "Українських новин" аж до розслідування обставин смерті Михайла Коломійця".

"Всі вказані обставини були відомі Єгору Соболєву, який працював у "Українських новинах" від дня заснування "Українських новин" і звільнився тільки після смерті Коломійця", - говориться в заяві АГТ.

Валерій Хорошковський володіє Агентством гуманітарних технологій.

У вівторок на прес-конференції учасники журналістського розслідування заявили, що до самогубства Коломійця довели життєві проблеми й проблеми в бізнесі. Зокрема, Коломієць передав Валерію Хорошковському, який зараз є міністром економіки і євроінтеграції, 50% акцій агентства "Українські новини" в обмін на обіцянку інвестувати в агентство.

Пізніше, в 2002 році Коломієць почав вести "дуже ризиковану й агресивну політику" розширення агентства, для чого брав ряд кредитів, повідомив екс-журналіст агентства Єгор Соболєв. Останній кредит в 100 тис. грн., з його слів, був взятий улітку минулого року в "Укрсоцбанку" (банк Валерія Хорошковського) під заставу майна і майнових прав на агентство. При погашенні кредиту Коломієць розраховував на те, "що другий співвласник внесе гроші, які він юридично навіть не повинен був вносити". Після того як Коломієць зрозумів, що не отримає інвестиції, на які розраховував, не зможе повернути кредит і втратить свою частку в агентстві, він пішов на самогубство, заявив Соболєв.


Читайте також:

До самогубства Коломійця довела позиція Хорошковського?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...