Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після вступу до СОТ Україна збанкрутує?

Середа, 23 квітня 2003, 10:18
Представники української економіки передрікають банкрутство деяких галузей після здобуття Україною членства у Світовій організації торгівлі.

Такі заяви пролунали під час громадських слухань, які у вівторок у Києві провели Українська спілка промисловців та підприємців та Торговельно-промислова палата України.

Незважаючи на те, що Україна так довго прагнула стати членом Світової організації торгівлі, про неготовність конкурувати із 145 країнами світу заговорили тільки зараз, коли до здійснення бажання залишився рік.

Так, міністр економіки та європейської інтеграції Валерій Хорошковський також погоджується з тим, що більшість підприємств зможуть працювати за правилами Світової організації торгівлі лише після їх технічного переоснащення.

Підприємства з морально застарілим обладнанням просто не спроможні виготовляти продукт потрібної якості та витримувати конкуренцію. Однак, на думку міністра, приєднання до СОТ і є виходом з критичної ситуації. Оскільки гроші на оновлення компаній з бюджету не прийдуть, їм слід шукати іноземних інвесторів.

Тим часом самі промисловці кажуть, що Україна ризикує перетворитися на сировинний придаток для інших держав.

Генеральний директор компанії "Укркокс" Анатолій Старовойт вважає, що врятувати може лише дешева робоча сила та небажання європейських країн розташовувати на своїй території екологічно брудні об'єкти.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування