У Ющенка падає рейтинг

Середа, 23 квітня 2003, 14:15
Найбільшою підтримкою громадян України як потенційний кандидат у президенти продовжує користуватися Віктор Ющенко, за якого могли б сьогодні віддати свої голоси 40%.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень з 9 по 16 квітня у всіх регіонах України. Опитано 2002 респондента старше 18 років. Похибка вибірки складає 1,3-2,2 %.

16% опитаних висловили впевненість у тому, що на майбутніх президентських виборах підтримали б кандидатуру Віктора Ющенка, ще 24% вважають "цілком ймовірним, що проголосували б за нього. Не віддали б свої голоси за лідера "Нашої України" 29%, вважають такий варіант малоймовірним - 16%. 15% не змогли відповісти.

Рейтинг Ющенка, відзначають автори опитування, зменшився на 5%, у порівнянні з лютим.

Стабільним залишається рейтинг лідера Компартії Петра Симоненка. Зараз упевнені, що на майбутніх виборах проголосували б за нього 9%, вважають це цілком імовірним - 12%, не підтримали б його кандидатуру 41%, швидше за все, не підтримали б - 22%. Не визначилися 16%.

Дещо знизився, у порівнянні з лютим, рейтинг Юлії Тимошенко. Впевнено готові підтримати її кандидатуру 6% (у лютому 7%), майже готові - 14% (у лютому - 16%). Точно не віддали б їй свої голоси 45%, схиляються до такого варіанта 19%. Не змогли визначитись 16%.

Лідера Соцпартії Олександра Мороза могли б у цілому підтримати 19% опитаних, не готові віддати за нього свої голоси 64%. Не змогли відповісти 17%.

Кандидатуру прем'єр-міністра України, лідера Партії регіонів Віктора Януковича готові підтримати на майбутніх виборах президента 14%, не готові - 58%. Не визначилися 28%.

За голову президентської адміністрації, лідера СДПУ(О) Віктора Медведчука проголосували б 12%, 68% відповіли, що не підтримали б або, малоймовірно, що підтримали б цього кандидата. Не відповіли 20% опитаних.

Спікерові українського парламенту Володимиру Литвину віддали б свої голоси 11% респондентів, не проголосували б за цю кандидатуру 67%, не визначилися в цьому питанні 22%.

Кандидатуру лідера Партії промисловців і підприємців України Анатолія Кінаха могли б підтримати 12% респондентів, 67% - не підтримали б, 21% - не змогли відповісти.

За народного депутата, лідера партії "Трудова Україна" Сергія Тігіпка могли б проголосувати 11%, не готові підтримати його - 61%, не відповіли 28%.

Лідерові прогресивних соціалістів Наталі Вітренко могли б віддати свої голоси 7%, не проголосували б за неї 74%, не змогли визначитися 17%.

Кандидатуру секретаря Ради національної безпеки й оборони України Євгена Марчука готові, або майже готові підтримати 5% опитаних, не користується підтримкою цей кандидат у 62%, не відповіли 23%.

У випадку висування на виборах кандидатури нинішнього президента України Леоніда Кучми, за нього могли б віддати свої голоси 7% опитаних, не готові за нього проголосувати 79%, не визначилися 14%.

Упевнені, що готові підтримати кандидатуру міністра економіки з питань євроінтеграції Валерія Хорошковського 1% опитаних, ще 5% сказали, що, імовірно, підтримали б його, не віддали б свої голоси за цього кандидата 57%, не відповіли 37%.

За першого віце-прем'єра України Миколу Азарова віддали б свої голоси 4%, не проголосували б за нього 65%, не відповіли 31%.

Віце-прем'єра Дмитра Табачника підтримали б на виборах 4%, не підтримали б - 64%, не змогли визначитись 32%.

На заході, у центрі, на півночі, півдні України й у Києві найбільшою підтримкою користується Ющенко. На сході й у Криму - Симоненко.

Якби вибори президента України проводилися в найближчу неділю, то вони закінчилися б з таким результатом:

Ющенко одержав би 24% голосів виборців,
Симоненко - 12%,
Тимошенко - 6%,
Янукович - 5%,
Мороз – 4%,
Медведчук - 4%,
Кучма – 3%
Вітренко - 3%
Литвин – 2%,
Кінах – 2%,
Тігіпко - 2% ,
Хорошковський - 1%.

Інші політики одержали б менш 1% голосів.

Не змогли вибрати нікого з запропонованого списку однозначно 17%, 10% проголосували б проти всіх, 5% - не пішли б на вибори.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...