Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Укрсоцбанк вигороджує главу своєї Наглядової ради - Хорошковського

Середа, 23 квітня 2003, 15:14
Інформаційне агентство "Українські новини" 10 грудня минулого року вчасно погасило Укрсоцбанку виданий 2 липня того ж року цільовий кредит у розмірі 100 тис. грн. на проведення розрахунків, пов'язаних із веб-ресурсами агентства.

Про це йдеться у заяві банку, розповсюдженій у середу.

"За таких обставин жодної погрози переходу майнових або інших прав "Українських новин" не існувало в принципі", - зазначає Укрсоцбанк, коментуючи висловлені у вівторок припущення групи журналістів, що розслідувала обставини самогубства керівника "Українських новин" Михайла Коломійця, про те, що погроза переходу таких прав у зв'язку з узятим кредитом могла стати однією з причин трагедії.

У прес-службі підкреслили, що по цьому кредиту майнові права агентства під заставу не бралися, і звернули увагу на незначність суми кредиту.

44-річний Коломієць раптово припинив керувати справами агентства 21 жовтня минулого року. 30 жовтня його тіло було знайдено повішеним біля міста Молодечно у Білорусії і поховане 11 листопада як невпізнане.

Після ексгумації й опізнання 20 листопада тіло Коломійця було доставлено до Київа, де 14 грудня його поховали.

Білоруська прокуратура 19 грудня 2002 року закінчила перевірку обставин смерті Коломійця, за результатами якої було прийняте рішення про відмову у порушенні кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину. 28 березня 2003 року Київська прокуратура закрила кримінальну справу за фактом доведення Коломійця до самогубства за відсутності складу злочину.

У вівторок на прес-конференції учасники журналістського розслідування обставин загибелі Коломійця заявили, що "вирішальним фактором стала загроза переходу частки інформаційного агентства, що належить Коломійцю, під контроль іншого співвласника агентства Валерія Хорошковського".

Міністр економіки Валерій Хорошковський є главою Наглядової ради "Укрсоцбанку".

Читайте також

До самогубства Коломійця довела позиція Хорошковського?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування