Розправа над Лазаренком прямо спрямована на опозицію – "Громада"

П'ятниця, 25 квітня 2003, 13:04
Не маючи "жодного реального доказу" провини Павла Лазаренка перед законом України, "влада намагається прив‘язати його ім‘я до будь-якого резонансного кримінального факту".

Таку заяву у п'ятницю розповсюдило управління інформаційного забезпечення політичної партії ВО "Громада", яку очолював колишній прем'єр-міністр України Павло Лазаренко. Метою таких дій української влади "Громада" вважає вчинення тиску "на американське правосуддя, яке у досудовому розгляді так званої "справи Лазаренка" уже вийшло на фінішну пряму".

Аргументуючи свою заяву прес-служба наводить "публічні виступи" представників Генеральної прокуратури, де "безперервно лунають натяки на причетність Павла Лазаренка до замовних убивств народного депутата України Євгена Щербаня та керівника біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі Вадима Гетьмана".

"Громада" акцентує увагу на тому, що "в якості виконавців розправ" виступають прокурор Дніпровського району м.Києва Володимир Гузир чи начальник відділу з розслідування кримінальних справ про злочини проти особистості Генеральної прокуратури України Микола Дробиняк.

"Названі особи дозволяють собі на свій власний розсуд трактувати вирок Апеляційного суду Луганської області, домислюючи причетність екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка до замовлення убивств Щербаня та Гетьмана", - йдеться у повідомленні прес-служби.

"Як по-іншому можна оцінювати виступ юриста-невігласа Гузира, за словами якого прізвище Лазаренка у тексті рішення суду щодо безпосередніх убивств Щербаня і Гетьмана не називається, "Однак усім зрозуміло про кого йдеться"? – постає питання у членів лазаренківської "Громади".

Про розправу над колишнім прем'єром свідчить і той факт, що прокуратура намагається "прив'язати до кримінальної справи вбивства Щербаня ще й керівництво корпорації "Єдині енергетичні системи України", окремі з представників якої нині є лідерами політичної опозиції, ініціаторами антипрезидентської акції "Повстань, Україно!"

На думку "Громади", метою цієї "брудної провокації" є бажання влади "виставити в очах світової громадськості лідерів опозиції як кримінальних злочинців, аби тим самим виправдати політичну розправу над ними".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування