Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВОЛКОВ ВИЗНАЧИВСЯ ЗІ СВОЄЮ ОРІЄНТАЦІЄЮ

П'ятниця, 25 квітня 2003, 13:15
Депутат Олександр Волков, колишній фаворит Кучми, знову повторює, що Янукович буде кандидатом в президенти від влади.

"Те, що відбулося минулого четверга (затвердження програми уряду парламентом -УП) , означає: від влади залишився один-єдиний кандидат. Я в цьому абсолютно упевнений. Я не скажу, що Леонід Кучма буде особисто вносити цю кандидатуру, але моя думка, що саме Янукович буде кандидатом від влади", - заявив Волков в інтерв'ю газеті День.

При цьому він нагадав, що буде "підтримувати ту кандидатуру, яку назве президент". У цьому ж інтерв'ю він повідомляє про намір створити фракцію, що буде лобіювати інтереси Януковича в парламенті.

Волков вважає, що від влади обов'язково "має бути єдиний кандидат". " Якщо від влади, не дай Бог, буде два чи більше кандидатів — означатиме, що у нашій країні немає влади... І нехай єдиний кандидат сідає і домовляється з усіма іншими стосовно принципових моментів, у тому числі і щодо того, хто яке місце отримає після президентських виборів".

"Якщо полізе хто-небудь ще, програють усі. Тут слід дуже чітко і дуже жорстко розставити всі крапки над "і". Причому сьогодні, а не завтра. Кандидат один, решта — звиняйте. Час є, ще молоді, ще себе спробуєте".

Депутат назвав "помилкою" обрання Януковича главою Партії регіонів. "Претендент від влади не має права спиратися на якусь одну політичну силу. Тим більше, на політичну силу, яку, в принципі, крім Донецької області, серйозно ніде не представлено. Логічно запитати — що робити іншим партійним лідерам, які, по суті, готові підтримати Януковича?"

Він нагадав, що Партію регіонів "створено всього-на-всього два роки тому", і тому "дуже велика небезпека повторення долі НДП, що у свій час називалася "партією влади" тільки тому, що її глава був тоді прем'єр-міністром". "Кінець історії усім відомий".

При цьому Волков звертає увагу, що на президентських "потрібно набрати не 4- 5"%, як на парламентських, а "набагато більше". "І підтримки однієї політичної партії, до того ж не занадто розкрученої, явно недостатньо. Тому надто необхідно створювати коаліцію, але на паритетних засадах".

За даними Волкова, зараз рейтинг у Ющенка і Симоненка "практично однаковий". "А що стосується Януковича, то останнім часом він дуже активно почав набирати обороти і зараз упевнено зайняв третю позицію з 7-8%. Але він тільки з'явився на політичному Олімпі, і йому просто не вистачило часу себе яскраво проявити".

На думку депутата, "могутню підтримку" Янукович "може отримати не в одній лише Донецькій, але й у Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Харківській областях". Тому, переконаний Волков, "у випадку виходу в другий тур Ющенка і Януковича", можна "ґрунтовно подискутувати щодо шансів на перемогу Януковича". "Якщо те, що відбулося у четвер, матиме логічне продовження з вуст президента, це дуже серйозно".

Волков упевнений, що від опозиції буде кілька кандидатів – "очевидно, що йти на вибори самостійно визначилися Петро Симоненко, Олександр Мороз і Віктор Ющенко".

Він вважає, що підписаний "опозиційною четвіркою меморандум "не має права на життя з однієї простої причини — його підписали політичні сили з різними ідеологіями". "Це лише ілюзія, що вони разом. Переконаний, що ближче до виборів вони забудуть усі ці домовленості. Занадто велика ціна призу, що розігрується, — президентське крісло. Вся мораль піде геть набік", вважає Волков.

На його думку, позиція опозиції полягає у відстоюванні закону про вибори за партійними списками, щоб "одержати абсолютну владу в парламенті, а потім і провести політичну реформу — позбавивши президента, якщо це буде не їхній кандидат, реального політичного впливу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...