Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яворівський і Мовчан закликають рятувати Україну

П'ятниця, 25 квітня 2003, 14:16
Народний депутат Володимир Яворівський і глава всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка народний депутат Павло Мовчан мають намір запропонувати народним депутатам створити на місцях "комітети з захисту національних інтересів України".

Про це повідомив на прес-конференції в п'ятницю Яворівський. За його словами, якщо такі комітети не будуть створені до президентських виборів, то "ми можемо мати зовсім іншу Україну і починати не з нуля, а вже з мінуса".

Депутат повідомив, що приводом для такої пропозиції стало впровадження в Україні "страшної антиукраїнської політики". 21 квітня у заповіднику Києво-Печерська Лаври "войовничо налаштовані ченці протизаконно захопили музейне приміщення на території Лаври, де зберігалися археологічні матеріали - наукові раритети 11-17 століть", зазначив він.

Крім того, за його словами, там залишилися унікальні археологічні знахідки, знайдені під час розкопок Успенського собору в Києві, і "ніхто не знає, що з ними трапилося", оскільки співробітників музею туди не пускають.

За словами Яворівського, напередодні 190-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка, що святкуватиметься наступного року, у Запорожжі "посилено мусують ідею" про перейменування площі Шевченка в місті на площу імені "відомого моторобудівника академіка Акаєва".

"На перший погляд, це дрібні речі, але за цим криється велика політика, тому що за існуючого режиму зараз можна робити все безкарно", - підкреслив депутат.

На думку Яворівського, комітети з захисту національних інтересів України повинні в першу чергу "захищати на місцях національні інтереси України й українського народу, спираючись на Конституцію".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...