Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для підняття рейтингу в Януковича є ресурс на півдні. А в Ющенка?

П'ятниця, 25 квітня 2003, 14:28
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко у цей час користується найбільшою підтримкою виборців серед політиків-кандидатів у президенти країни.

Про це свідчать результати соціологічного опитування на тему "Передвиборча ситуація в Україні", проведеного Центром соціологічних і політичних досліджень, представленого на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Відповідаючи на питання - якби вибори президента України відбулися найближчої неділі, 25,7% опитаних сказали, що проголосували б за Ющенка, 13% - за лідера Компартії Петра Симоненка, 7% респондентів віддали б свої голоси за лідера БЮТ Юлію Тимошенко.

Рейтинг прем'єр-міністра Віктора Януковича в опитуваннях становив 6,2%, лідера Соцпартії Олександра Мороза готові підтримати 5%, голову президентської адміністрації Віктора Медведчука - 4,8%, голову Нацбанку Сергія Тігіпка - 2,7%, голову Верховної Ради Володимира Литвина - 2%.

Коментуючи результати опитування заступник директора Центру соціологічних і політичних досліджень Олександр Стегній зазначив, що найбільш сильними позиції Януковича є у промислових регіонах і на півдні країни. З його слів динаміка зростання його рейтингу свідчить про те, що "у нього є ресурс".

На думку Стегнія успішність виконання програми діяльності уряду, може дати можливість Януковичу збільшити рейтинг.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день п'ята частина потенційних виборців не визначилася з тим, кого буде підтримувати (20,4%).

Соціологічне опитування проведене за вибіркою, яка репрезентує доросле населення країни (від 18 років). Усього було опитано 2000 респондентів. Похибка вибірки - 2,2%. Опитування проводилося у кінці березня на початку квітня 2003 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування