Васильєв: у експертів Human Rights Watch "повна відсутність" розуміння

П'ятниця, 25 квітня 2003, 15:34
Керівник головного інформаційного управління адміністрації президента України Сергій Васильєв відзначає "повну відсутність" у експертів Human Rights Watch, з якими він зустрічався, розуміння того, що "їх бренд регулярно використовує одна з політичних сил в Україні для своєї передвиборчої пропагандистської кампанії".

Говорячи про публікації у ЗМІ думки представників Human Rights Watch, в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" Васильєв зазначив, що "на жаль, західні експерти помиляються, наївно вважаючи, що своїми публічними виступами "правозахисники не підтримують жодну політичну силу в Україні, а тільки виступають за право всіх на вільний політичний і громадський діалог".

"Насправді ж, різні зарубіжні організації нерідко опиняються у самому вирі політичних баталій вітчизняного політикуму, хоч-не-хоч підіграючи одній з протиборчих сторін", - сказав він.

Васильєв повідомив, що з представниками Human Rights Watch у нього відбулася "відверта дискусія на цю тему". У той же час, вважає голова ГУІП, вона принесла б ще більше користі, якби у ній взяли участь деякі українські журналісти.

"На жаль, але саме представники Human Rights Watch, чомусь, прохолодно поставилися до моєї ініціативи влаштувати відкритий обмін думками у присутності зацікавлених мас-медіа. Тоді було б більш зрозуміло, яка саме "ситуація зі свободою слова в Україні залишається пріоритетом багатьох міжнародних організацій", - відзначив Васильєв.

Читайте також:

Васильєв не розуміє, чого від нього хоче Human Rights Watch?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування