Кожен другий українець "розкусив" Кучму з його реформами

Субота, 26 квітня 2003, 14:01
Більше половини респондентів, опитаних Центром соціологічних і політичних досліджень, вважають, що президент України Леонід Кучма звернувся до народу з проханням взяти участь в обговоренні реформування політичної системи країни для того, щоб продовжити свої повноваження.

Про це свідчать представлені у п'ятницю на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" дані опитування ЦСПД, у якому брали участь 2000 респондентів старше 18 років.

Відповідаючи на питання, чому президент України виступив по телебаченню зі звертанням до народу з проханням взяти участь в обговоренні його пропозицій по конституційній реформі, 51,7% респондентів відзначили, що у такий спосіб він намагається продовжити свої повноваження.

Лише 9% учасників опитування вважають, що у своїх пропозиціях глава держави керується винятково бажанням реформувати політичну систему. На думку 11,8% опитаних, у такий спосіб президент намагається послабити політичну опозицію. Менш 1% запропонували інші варіанти, 16,8% респондентів не змогли дати відповідь, а 9,8% опитаних це питання взагалі не цікавить.

<і>Опитування проводилося наприкінці березня - початку квітня нинішнього року. Похибка вибірки складає 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування