Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні зовсім не обов'язково брати участь в єдиному економічному просторі?

Понеділок, 28 квітня 2003, 14:37
Москва сподівається, що до кінця травня Мінськ і Київ визначаться у питанні про формування єдиного економічного простору між Росією, Білорусією, Казахстаном й Україною, повідомило "Інтерфаксу"
у понеділок добре поінформоване джерело у російській столиці.

Наприкінці лютого президенти Білорусії, Казахстану, Росії й України домовилися підготувати угоду про формування єдиного економічного простору, погоджену економічну політику з ряду напрямків, гармонізації відповідного законодавства і створення єдиної регулюючої міждержавної незалежної Комісії з торгівлі і тарифів. Мова також йшла про координацію дій по вступу до СОТ.

"Росія надає створенню єдиної економічної зони чотирьох держав пріоритетне значення і сподівається до кінця травня одержати відповідь про ставлення до цієї ідеї білоруської й української сторін", - вказало джерело.
При цьому воно підкреслило, що якщо Київ і Мінськ зрештою від неї відмовляться, "трагедії з цього робити не будемо".

У той же час джерело висловило думку, що негативна відповідь білоруської сторони "дозволить визначитися з майбутнім союзу Росії і Білорусії".

Що стосується України, відзначило воно, "якщо Київ не буде готовий до серйозних економічних рішень і не вдасться домовитися про єдині правила вступу до СОТ, на якомусь етапі мова може піти про митну облаштованість пунктів переходу для вантажного транспорту (на кордоні) і, можливо, інших захисних заходах (з боку Російської Федерації)".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування