У Кирпи з есдеками "чисто" партнерські стосунки

Понеділок, 28 квітня 2003, 18:16
Міністр транспорту України Григорій Кирпа заявляє, що президент Кучма не "стоїть" у нього за спиною, а сам він не має "ніякого відношення" до кланів і політичних партій.

Як відзначив в інтерв'ю "Киевскому телеграфу" Кирпа, він не може "категорично стверджувати", що за його "спиною стоїть президент". "Глава держави у нас розбирається у виробництві, бачить і розуміє, що відбувається насправді і робить відповідні висновки", - відзначив міністр транспорту.

Говорячи про можливу конкуренцію, Кирпа сказав, що "ніколи не боявся" змін, оскільки не має "ніякого відношення ні до яких кланів і політичних партій. Це найголовніше".

Коментуючи своє "сватання" у наступники влади президента Кучми, Кирпа зазначив, що "це було базарне сватання". "Хто сватав? Преса сватала, або якісь політичні замовлення транслювалися через медіа. А я, у принципі, знаю свої можливості і своє місце", - відзначив головний транспортник країни.

Відповідаючи на питання про відносини з СДПУ(о) (по квоті цієї політичної сили Кирпа пройшов у коаліційний уряд Януковича - УП), міністр зазначив, що з есдеками у нього такі ж стосунки, "як і зі всіма іншими".

"З будь-якими партіями будую чисто ділові, партнерські стосунки. У мене немає письмових зобов'язань перед фракцією. Мова не йде про якусь форму звітності. Є нормальні людські відносини", - відзначив Кирпа і додав, що просить "депутатів посприяти прийняттю закону, що має важливе значення для галузі".

"Причому звертаюся не тільки до фракції СДПУ(о), але і до "Трудової України", інших депутатських груп. Що ж до міжособистісних стосунків, то вони будуються не на партійній основі, а на особистих якостях тієї чи іншої людини", - заявив він.

Говорячи про відносини з прем'єром Януковичем, міністр транспорту зазначив, що "ми на прем'єра дивимося як на прем'єра". "Всі за два тижні до розгляду питання (програми діяльності уряду - УП) у Верховній Раді були впевнені у позитивному результаті голосування. Це надзвичайно важливо", - сказав Кирпа і додав, що "з самого початку був упевнений, що призначення Януковича прем'єром - це дуже правильний і потрібний для України вибір".

Коментуючи політичну реформу Кучми, міністр транспорту зазначив, що "президент абсолютно правильно поставив цю задачу. І вірно говорить про те, що вона не Кучмі потрібна, а країні". "Коли у міністерствах і відомствах керівники міняються із запаморочливою швидкістю - це хіба правильно?" - риторично запитав Кирпа.

"Що ж до розмов про необхідність введення пропорційної системи виборів, то це передчасний крок. У нас сьогодні всі партії молоді, "зелені". Вони створені під когось і, як правило, малочислені, поверхневі. Народу там немає. І вибори в областях у двопалатний парламент - це саме та форма, яка дасть можливість збалансувати роботу законодавчого органу", - вважає міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...