Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З україно-російським варіантом консорціуму Німеччину... ознайомлять

Вівторок, 29 квітня 2003, 12:33
Німецька сторона буде ознайомлена з усіма розробленими українською і російською сторонами моделями міжнародного газотранспортного консорціуму у ході майбутньої тристоронньої зустрічі, яка відбудеться на експертному рівні 7-8 травня, повідомив міністр палива і енергетики Сергій Єрмілов журналістам у вівторок у Кіровограді.

Він нагадав, що на сьогоднішній день вже існує три можливі моделі консорціуму. Німецький концерн Ruhrgas поки до цього (процесу розробки моделей консорціуму) не залучений, але буде повністю ознайомлений з цими варіантами, з яких йшла робота останні декілька місяців", - сказав міністр.

Зі слів Єрмілова, у ході майбутньої зустрічі передбачається, що "Рургаз" висловить і своє бачення проекту. "Нам така обіцянка була дана на попередній тристоронній зустрічі (на минулому тижні у Києві)", - сказав він.

Відповідаючи на питання про можливість представлення німецькою стороною нового проекту консорціуму, міністр висловив думку, що "навряд чи буде запропоноване що-небудь нове у концептуальному плані". "Іншими можуть бути деталі, нюанси - українська і російська сторони попрацювали (над моделями), й опрацювання було дуже серйозним, у тому числі з участю міжнародних експертів", - сказав він, уточнивши, що з боку російського "Газпрому" до експертної роботи залучена компанія PriceWaterhouseCoopers.

Єрмілов також повідомив, що наразі не має у своєму розпорядженні інформації про офіційне звернення Європейського банку реконструкції і розвитку до членів консорціуму про участь у цьому проекті. "У мене такої інформації немає", - сказав він, відповідаючи на питання про недавню заяву ЄБРР про бажання брати участь у цьому проекті.

Він повідомив, що у середу відбудеться засідання української міжвідомчої робочої групи з газотранспортного консорціуму.

Як повідомлялося, Росія і Україна створили ТОВ "Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортних мереж України" на паритетних засадах. На початку листопада 2002 року "Нафтогаз України" і російський "Газпром" підписали установчі документи.

Пізніше представники німецького концерну Ruhrgas були запрошені для участі у тристоронніх переговорах (Україна, Росія, Німеччина) щодо міжнародного консорціуму з управління і розвитку газотранспортних мереж України. Консорціум на взаємовигідних умовах буде забезпечувати транспортування газу, а також надійність, безпеку і стабільність функціонування газотранспортної системи України.

23 квітня цього року у ході першої українсько-російсько-німецької зустрічі з питань діяльності міжнародного консорціуму з управління і розвитку газотранспортної системи України сторони проінформували один одного про заздалегідь проведену роботу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування