Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Першотравневу демонстрацію опозиція вийде разом з есдеками

Вівторок, 29 квітня 2003, 13:26
Українська опозиція проведе 1 травня у Києві спільну акцію "Об'єднання за конституційні права проти правлячого режиму".

Як повідомила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" перший секретар Київського міському Соціалістичної партії, народний депутат Валентина Семенюк, в акції візьмуть участь Комуністична і Соціалістична партії України, партія "Батьківщина" і Українська республіканська партія "Собор".

Домовленість про її проведення була досягнута ще 22 квітня. При цьому блок "Наша Україна", сказала Семенюк, "не ухвалив політичного рішення" про участь в акції, оскільки частина керівників блоку виступила за, друга частина - проти. Однак окремі представники "Нашої України" все ж будуть брати участь в акції.

1 травня комуністи будуть формувати колону з 9.00 до 10.00 біля площі Слави, потім рушать по вулиці Грушевського до Європейської площі.
Колона "Батьківщини" буде формуватися біля Будинку профспілок на Хрещатику, а УРП "Собор" - біля пам'ятника княгині Ользі на Михайлівській площі. Соцпартія призначила збір безпосередньо на Європейській площі.

Всі колони сходяться до Європейської площі до 10.30, де потім близько 11.00 годин почнеться мітинг, на якому планується підписання Меморандуму єдності на наступні вибори. Зі слів Семенюк, на мітингу буде оголошено про те, що опозиція на президентські вибори 2004 року йде разом, координуючи свої зусилля, починаючи з низових осередків.

Після мітингу колона пройде Хрещатиком, після чого комуністи і соціалісти покладуть квіти до пам'ятника Леніну на бульварі Шевченка, а "Батьківщина" і "Собор" - до пам'ятника Грушевського на вулиці Володимирській.

Завершиться першотравнева акція опозиції біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Зі слів Семенюк, опозиція планує вивести на першотравневу акцію у Києві близько 30 тис. чоловік.

Також про намір провести у столиці України першотравневу демонстрацію повідомляє Київська міська організація СДПУ(О). Як повідомляє прес-служба партії, демонстрація, в якій заявлена участь приблизно 3 тис. чоловік, почнеться о 11.00.

Святкова колона рушить від будівлі "Київміськбуду" (вул. Суворова, 4/6) по маршруту: площа Слави - вул. Січневого повстання - вул. Грушевського - Центральний парк культури і відпочинку.

В акції планується участь керівництва міському партії, народних депутатів - членів СДПУ(О).

Об 11.40 учасники акції покладуть квіти до пам'ятника Лесі Українці (ЦПКІВ). О 12.50 на літньому майданчику ЦПКІВ відбудеться святковий мітинг, по закінченні якого - концерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування