Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і Кучма виробили схему звільнення чиновників

Вівторок, 29 квітня 2003, 16:39
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович має намір жорстко жадати від керівників регіонів виконання задач по наповненню державного бюджету.

Про це він заявив у вівторок у Кіровограді на прес-конференції після спеціального засідання з питань агропромислового комплексу за участю керівників міністерств і відомств, а також глав обласних держадміністрацій, що пройшло під його головуванням.

"Це - загальнодержавне питання, і ми будемо ставити тверді вимоги. Наповненням бюджету повинні займатися всі і виводити економіку з тіні", - сказав Янукович.

За словами прем'єра, на нараді з питань АПК він звернув увагу керівників регіонів і місцевих податкових адміністрацій на те, що якщо "у роздрібній торгівлі, у сфері послуг існують збитки, то це свідчить про те, що йде розкрадання коштів, що платники податків не платять податки і не наповнюється бюджет, від чого страждає соціальна сфера". "Якщо регіони будуть чекати приїзду з перевіркою прем'єра або податкову адміністрацію, то цим керівникам не буде місця", - підкреслив Янукович.

Також Віктор Янукович заявляє, що керівники обласних державних адміністрацій двох областей, які за підсумками півріччя посядуть 2 останніх місця серед інших областей України за показниками соціально-економічного розвитку, будуть звільнені з посад.

"За підсумками півріччя ми будемо робити висновки, й приймати відповідні рішення. Останні два місця будуть вакантними", - сказав Янукович.

Прем'єр-міністр ствердно відповів на питання про те, що така домовленість була досягнута з президентом України Леонідом Кучмою. "Ми працюємо разом, і це питання (про звільнення) також будемо вирішувати разом", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма проводить кадрові чистки. Готується до політреформи?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування