Ще два місяці до Польщі можна їздити без візи

Середа, 30 квітня 2003, 13:52
З 25 травня до 1 липня нинішнього року громадяни України, що проживають у прикордонних з Польщею населених пунктах, зможуть без віз в'їжджати на територію Польщі не за внутрішніми паспортами, а виключно на основі загальногромадянського закордонпаспорту громадянина України та інших документів, дійсного для поїздок за кордон.

Про це на брифінгу у вівторок повідомив керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський.

Раніше жителі прикордонних населених пунктів могли в'їжджати на територію Польщі на основі внутрішніх паспортів і знаходитися на території цієї країни до 7 днів.

Однак, зі слів Лубківського, з 25 травня поточного року режим взаємних поїздок громадян України і Польщі буде регулюватися україно-польською міжурядовою угодою про взаємні безвізові поїздки громадян від 25 червня 1996 року, положення якого визначають, зокрема, безвізовий порядок в'їзду на територію держави іншої сторони виключно на основі загальногромадянського закордонпаспорту громадянина України та інших документів, дійсних для поїздок за кордон.

Цей порядок буде дійсний до 1 липня 2003 року - дати введення польською стороною візового режиму у зв'язку зі вступом до Європейського Союзу, повідомив Лубківський.

Він нагадав, що 24 травня минулого року польська сторона дипломатичними каналами передала МЗС України ноту, в якій повідомлялося про рішення уряду Польщі вийти з угоди між СРСР і ПНР про спрощений порядок пропуску через держкордон громадян, які проживають у прикордонних населених пунктах, від 14 травня 1985 року. Документ втрачає силу з моменту здійснення нотифікації, тобто з 24 травня нинішнього року.

Таке рішення уряду Польщі зумовлене необхідністю приведення міграційно-візової політики країни відповідно до норм і стандартів Євросоюзу напередодні вступу Польщі в ЄС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування