Про помилки міліції у справі Гонгадзе говорити рано - МВС

Середа, 30 квітня 2003, 16:28
Перший заступник держсекретаря Міністерства внутрішніх справ України Михайло Корнієнко вважає передчасними заяви про роль міліції у "справі Гонгадзе" до закінчення слідства у цій справі.

Про це Корнієнко заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у середу у Києві, коментуючи на прохання агентства заяви заступника генпрокурора Віктора Шокіна про порушення з боку співробітників міліції при транспортуванні з Таращанського району в Київ тіла, яке пізніше було ідентифіковано як тіло вбитого журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я думаю, що іноді робляться передчасні висновки. Необхідно розслідувати, а потім вже робити висновки", - сказав він, додавши, що особисто не займався цією справою.

Минулого тижня заступник генпрокурора Шокін розказав про хід судового процесу над прокурором Таращанського району (Київська область) Сергієм Обозовим, який звинувачується у зловживанні службовим становищем і підробці документів при проведенні перших слідчих дій після виявлення тіла Гонгадзе. У зв'язку з цим він заявив і про порушення з боку співробітників міліції при транспортуванні тіла з Таращі у Київ.

".. Доставка тіла з Таращі у Київ - просто цілий детективний роман. Як його украли, чому, хто...", - сказав Шокін. Зокрема, з його слів, "по команді прокурора району" тіло Гонгадзе було перевезене у Київ.

Керівник інтернет-видання "Українська правда" Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 р. Обезголовлене тіло, яке могло належати Гонгадзе, було знайдене у таращанському лісі 3 листопада. Через два тижні група журналістів, зокрема редактор "Української правди" Олена Притула з достовірних джерел дізналися про знаходження у Таращі цього тіла.

Журналісти приїхали до Таращі, де провели попереднє опізнання тіла і отримали від судмедексперта дозвіл на його вивіз до Києва. Однак поки вони займалися пошуками труни для перевезення тіла в Київ, тіло зникло і ні в міліції, ні в прокуратурі журналістам не пояснили хто, як і куди вивіз тіло. Пізніше з'ясувалося, що тіло було доставлене в морг у Києві.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Орли Кравченка" і "перевертні" - одне і те ж?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування