МЕЛЬНИЧЕНКО ЗНАЙШОВ, ЩО СПРАВУ ПРОТИ ЮЩЕНКА ОРГАНІЗУВАЛИ КУЧМА, МЕДВЕДЧУК І ЛИТВИН?

Неділя, 11 травня 2003, 15:52
Колишній народний депутат Олександр Єльяшкевич стверджує, що Леонід Кучма був прямим ініціатором справи проти екс-заступника глави НБУ Володимира Бондаря. Про це говориться в заяві Єльяшкевича, переданій "Українській правді".

За його словами, "у ході розслідувань на території США" їм були виявлені факти, які мають безпосереднє відношення до справи Бондаря.

"Рішення про передачу матеріалів слідчої комісії Верховної Ради із перевірки НБУ в органи прокуратури для наступного порушення кримінальної справи було прийнято в кабінеті президента України", - стверджує Єльяшкевич.

"Це рішення було прийнято з ініціативи і під безпосереднім тиском Леоніда Кучми. Леонід Кучма під час бесіди з Віктором Медведчуком у присутності Володимира Литвина у властивій йому стилістичній манері обґрунтував надзвичайну важливість передачі матеріалів комісії Суслова в прокуратуру", - говориться в заяві Єльяшкевича.

"Мотив таких дій особливо точно був сформульований Литвиним, після слів якого "Ми рахуємо: Отут – головна сила проти Ющенка!" у президентському кабінеті роздався схвальний сміх".

За словами Єльяшкевича, ця розмова відбулася "на початку 2000 року, коли пішов лише другий місяць перебування Віктора Ющенка на посаді прем'єра".

Володимир Литвин на той момент обіймав посаду голови адміністрації президента, а Віктор Медведчук – першого віце-спікера. Сам Єльяшкевич був членом слідчої комісії парламенту із перевірки діяльності НБУ і заступником глави комітету Верховної Ради 3 скликання з питань фінансів і банківської діяльності.

За його словами, і перехід у лютому 2000 року голови парламентської слідчої комісії Віктора Суслова у фракцію СДПУ(О) був також ініційований безпосередньо в президентському кабінеті.

"Разом з Миколою Мельниченком ми продовжуємо роботу над вивченням інших важливих матеріалів, які мають безпосереднє відношення як до даної справи, так і до інших резонансних справ", - говориться також у заяві Єльяшкевича.

Він повідомив, що "більш докладну інформацію і докази, які я маю (за узгодженням з Миколою Мельниченком) я готовий передати народним депутатам України Віктору Ющенку й Олегу Рибачуку під час їхнього перебування у Канаді". Як повідомлялося, з 11 по 17 травня вони збираються відвідати цю країну.

Єльяшкевич також повідомив, що "у зв'язку з проведенням юридичних процесів на території США значна частина важливої інформації, яка стосується багатьох резонансних справ, поки не може бути оприлюднена".

У 2002 році Єльяшкевич отримав у Америці політичний притулок, він обіцяв ініціювати судовий процес проти Леоніда Кучми за організацію замаху на його життя.

У вівторок, 13 травня повинен бути оголошений вирок у справі проти Володимира Бондаря, який був заступником Віктора Ющенка в Нацбанку. Звинувачення попросило для нього 8 років в'язниці за "перевищенні службових повноважень, що спричинило за собою збитки на $ 5,5 млн".

Читайте також:

МЕДВЕДЧУК ПОСАДИТЬ БОНДАРЯ, ЩОБ "УБИТИ" ЮЩЕНКА?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...