Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До осені Україна стане справжньою Європою, обіцяє Литвин

Понеділок, 12 травня 2003, 12:19
Україна до осені зможе виконати інші зобов'язання, які вона взяла при вступі до Ради Європи.

Про це у понеділок заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин під час зустрічі з 22 членами моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи, які прибули в Україну.

Як повідомляють "Українські новини", Литвин додав, що Україні залишилося прийняти Кримінально-процесуальний кодекс, а також закон про прокуратуру і підпорядкувати Міністерству юстиції департамент з питань виконання покарань. Зі слів спікера парламенту, Україні також слід ратифікувати Європейську хартію регіональних мов або мов національних меншин.

Крім того, Литвин зазначив, що засідання моніторингового комітету ПАРЄ в Україні може свідчити про зростання авторитету країни і розуміння її ролі і місця в Європі, нагадавши, що таке засідання моніторингового комітету в Україні відбудеться вперше.

"Ми щиро розраховуємо, що нинішній захід є свідченням зростання авторитету України", - цитує спікера Інтерфакс-Україна.

Литвин зазначив, що хотів би запросити учасників моніторингового комітету "до відвертої розмови" про те, якими задачами живе Україна. Він також обіцяв членам моніторингового комітету допомогу, якщо у будь-кого з них виникне бажання провести індивідуальні зустрічі з посадовими особами в Україні.

Говорячи про нинішню ситуацію у країні, спікер зазначив, що основні питання, які на сьогоднішній день обговорюються в Україні, - це проведення політичної реформи, взаємовідношення України з Росією, США, Євросоюзом і НАТО, а також участь в поновленні післявоєнного Іраку.

Прес-секретар спікера Ігор Сторожук за підсумками зустрічі повідомив, що сторони більш детально обговорили різні аспекти реалізації політичної реформи. Зокрема, з його слів, Литвин вказав на те, що необхідність проведення такої реформи "визріла у нетрях суспільства", підкресливши, що проведення такої реформи не є черговою формальною компанією.

Зі слів Сторожука, у ході зустрічі обговорювалося питання про стан свободи слова в Україні. Зі слів спікера, цей процес в Україні "знаходиться на стадії ритуального заклинання", а деякі політики використовують це питання у своїх політичних цілях.

Одним з головних кроків у розв'язанні цього питання він назвав створення громадського телебачення і радіо. "Ми варто перед прямою необхідністю створити громадське телебачення і радіо", - передав Сторожук слова спікера.

Як повідомлялося раніше, у понеділок відбудеться закрите засідання моніторингового комітету ПАРЄ у Києві. Делегація ПАРЄ буде знаходитися в Україні до 14 травня. У понеділок члени ПАРЄ зустрінуться також з лідерами депутатських груп і фракцій у Верховній Раді, а у вівторок у них запланована зустріч з президентом Леонідом Кучмою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...